Fotograferen van een begrafenis? Is dat niet raar?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen…. nee, dat is niet raar.
Het fotograferen van een begrafenis zit in de lift. Het is heel lang een onbekende tak van fotografie geweest.
Steeds meer nabestaanden kiezen er voor om de uitvaart van hun geliefde vast te laten leggen.
Het is gebleken dat foto’s een grote steun kunnen zijn bij het verwerken van het verlies, ook bij diegene die er niet bij konden zijn.

Steun

Natuurlijk is zo’n dag verdrietig. Maar er is ook ruimte voor een lach. Er worden herinneringen opgehaald aan de overledene en misschien ook anekdotes. Echter, zo’n dag is een emotionele achtbaan. Na afloop gaat u dingen vergeten en de foto’s kunnen daarbij een steun zijn om de herinnering levend te houden. Als nabestaande heb je er geen idee van wie er eigenlijk allemaal waren, hoeveel bloemen er gestuurd zijn. Op de foto’s ziet u dit allemaal terug.

fotograferen van een begrafenis

Wat is mijn motivatie?

Wat is mijn motivatie om van het fotograferen van een begrafenis mijn werk te maken?
Hiervoor ga ik een aantal jaren terug. Mijn opa en oma kwam te overlijden en het enige wat ik van ze heb zijn 2 portretfoto’s.
Wat zou ik graag gewild hebben dat er nog meer foto’s geweest waren. In die tijd was afscheidsfotografie nog helemaal geen ding. Er zal sporadisch een fotograaf geweest zijn die dit wilde doen. Ik herinner me nog maar heel weinig van de uitvaart en foto’s hiervan zouden zeker geholpen hebben om met het verdriet om te gaan.

Dit is wat ik met mijn fotografie wil bereiken. Mensen helpen om de herinnering levend te houden.

Mijn missie: Waardevolle beelden maken opdat de herinnering levend blijft en de liefde voor elkaar gevoeld en gezien mag worden.

Heeft u vragen, laat het weten in een reactie. U kunt ook een mail sturen, deze vindt u onderaan de pagina of vul het contactformulier in.

Facebook
Twitter
LinkedIn

1 gedachte op “Fotograferen van een begrafenis?”

  1. Pingback: Uitvaart van een dierbare vastleggen? - Daniël Trapman Fotografie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *