Wie staat er achter de camera

Portret Daniel (1 van 1)

Mijn naam is Daniël Trapman. Al een aantal jaren fervent fotograaf. 
Door het volgen van cursussen en workshops heb ik mijn fototechnieken verbeterd.
Daarnaast kan ik mezelf goed inleven in mensen wat ook naar voren kan komen in het soort fotografie.

Ik ben geboren in 1978 in Vlissingen en woon al jaren in het prachtige Middelburg. Als kind al bezig met fotografie en na een aantal jaar het laten versloffen heb ik het sinds een paar jaar weer opgepakt. Ik heb vroeger regelmatig gefotografeerd met een volgens mij een Agfa Camera Optima Ia.
Nog lekker in de weer met rolletjes en rekening houden met ASA

Na altijd vrij diverse werkzaamheden gedaan te hebben heeft het fotograferen mij nooit los kunnen laten.
Ik bedoel maar….. havenwerk, schoonmaak, beveiliging, chauffeur, en nog meer.

Na diverse workshops en cursussen gevolgd te hebben vond ik het tijd om in het diepe te springen en voor mijzelf te beginnen. De huidige omstandigheden lenen zich er dan ook prima voor. Ik ben vrij perfectionistisch aangelegd en dat probeer ik tot uiting te laten komen in mijn foto’s.
Een broertje dood aan regels. Degene die basiscursussen fotografie hebben gevolgd worden altijd aangeleerd om de regel van derden aan te houden, de gulden snede, etc. Maar regels zijn er om gebroken te worden. Wat ik altijd dacht zei een beroemd fotograaf tegen iemand op zijn instagramaccount na een opmerking over “vrije kijkruimte”…

In welk wetboek van de fotografie staat dat?

Hiermee duidend op het feit dat er geen regels zijn. De regels zijn meer richtlijnen. Doe wat je fijn vindt en loop niet de kudde achterna.
Dat is wat ik met mijn foto’s ook altijd probeer. Uiteraard is er ook ruimte voor overleg met de u als klant. Want… als u niet tevreden bent, dan ben ik het ook niet.